KDO SEM

Moje ime je Nika Mirt, stara sem 27 let. Sem iz Maribora, kjer sem končala Škofijsko gimnazijo. Po končani šoli sem v svojem obdobju “iskanja same sebe“ odkrila svojo močno strast do tetoviranja in ličenja. 

IZOBRAZBA
Diplomirala sem leta 2018 na Višji strokovni šoli za Kozmetiko in Velnes v Ljubljani.
Praktično usposabljanje sem opravljala v Makeup studiu Bella v Mariboru pod mentorstvom priznane vizažistke Barbare Visket.
Februarja 2018 sem pri njej končala usposabljanje za profesionalno vizažistko in prejela NPK certifikat in z njim poklic Vizažistka. 

IZKUŠNJE
Z ličenjem se aktivno ukvarjam več kot 6 let. V Makeup studiu Bella samostojno poučujem na izobraževanjih za NPK Vizažista in vodim različne tečaje. Ves čas aktivno nadgrajujem svoje znanje, se udeležujem tečajev in usposabljanj.

Izkušnje imam na različnih področjih: razna fotografiranja (modna, družinska, portretna), snemanja glasbenih, oglasnih ter korporativnih videjev, ličenja za posebne priložnosti, poslikave obraza, specialni efekti, …

TETOVIRANJE
S tetoviranjem sem pričela v začetku leta 2020. Moja pot se je šele začela, vendar intenzivno delam na izboljševanju svojih veščin. 

MAKEUP ARTISTRY

Verjamem, da je ličenje oblika umetnosti, ki jo posameznik/posameznica uporabi za izražanje. Je popolnoma personalizirano. Tukaj ni “prav“ in “narobe“. Vse je umetnost. Izražanje. Pot učenja.

To sem jaz. Moje izražanje skozi obliko umetnosti, ki jo ljubim. Moja rast.

Lahko bi rekla, da se specializiram v “naravnem“ ličenju za različne priložnosti, saj je cilj mojega dela strankino dobro počutje, poudarjanje naravne lepote ter korekcija nevšečnosti. Zelo rada naredim tudi intenziven makeup, ki estetsko poudari obraz vsake posameznice.

Ustvarjam klasične makup-e, specialne efekte (SFX), ustvarjam makeupe za modna fotografiranja in snemanja ter karkoli kreativnega, kar mi “pade na pamet”. 

Prizadevam si, da bi uspela kot vizažistka na kreativnejših področjih poklica, zato se trudim delati na čimveč modnih (editorial & high-fashion) in kreativnih snemanjih.
Kljub temu pa sem odpra za delo na kakršnihkoli zabavnih (ali resnih) projektih.

Torej, če potrebujete strastno, veselo in perfekcionistično vizažistko, ne oklevajte in me KONTAKTIRAJTE!